postheadericon Předkřest Meret

V námořnické hospůdce U Karlínského přístavu bylo 25. ledna veselo… Podle dohody jsme se sešli se všema, kdo měli čas a náladu připít na to, že naše nová loď už neponese jméno Rinia, ale Meret, které jste nám pomohli vybrat. Sešlo se nás docela dost, určitě kolem patnácti, ani jsme se ke stolu pořádně nevcházeli :-)

Scházeli jsme se trošku rozvlekle, ale v zásadě nevadí, večer už nás nic nehoní, prostě si chceme posedět a povykládat o plavbách, kdo kde kdy byl a jak v létě poplujeme na Meret, aby dělala čest svému novému jménu. Jenom mě dost mrzí, že na hudbu to moc nebylo – bohužel kolem stolu, kam se dalo s kočárkem, zas nebylo moc místa na basu a hlavně tam pouštěli reprodukovanou muziku, achjoo… Tož jsme to alespoň mohutně zajedli :-)

Na zeď jsme pověsili obraz lodi ještě se starým jménem a slavnostně jsme jí slíbili, že když už proplula vše, co se od ní žádalo a na její palubě bylo vždycky veselo, bude pokřtěna jménem Meret – jménem bohyně tance, zpěvu a radosti ze života. To jsme stvrdili i symbolickým pokřtěním obrazu trochu Captain Morgana, který jsme pak na její počest společně vycucli.

Musím říct, že to bylo příjemné posezení a vydechnutí po náročném týdnu. Cestou z hospůdky ale slovo dalo slovo a usoudili jsme, že co to je za tanec a zpěv a radost ze života, když to hlavní – tedy muzika – chybí… A že by se s tím mělo něco dělat… Mezi našima námořníkama máme minimálně tři kapely, nebyla by někde hospůdka i s pódiem? Nic velkého bychom asi nezaplnili, ale za pokus to stojí – a tak se zrodila myšlenka. MyšLenka na NÁMOŘNICKOU MERENDU v hostinci Na Slamníku… ale to už je na další článek 😀

Než ho napíšu, mrkněte zatím na album 😉

M3

 

1 komentář to “Předkřest Meret”

Napište komentář

Pro zadání komentáře musíte být přihlášeni .

Slideshow
Volné termíny
Reportáže z plaveb
Fotky, aktuální zprávy posádek z plaveb a kurzů a prostě všechno, co se zrovna děje, najdete na naší FB stránce SachmetSail