postheadericon Anketa o nové jméno pro Rinii

S velkou radostí můžeme oznámit, že jsme konečně po 3/4 roce zvítězili nad řeckou byrokracií a podařilo se nám odhlásit Rinii z řeckého lodního registu. Kdo ví, jaká to byla práce, ten si s náma určitě připije, hurrááá!

Vzhledem k tomu, že budeme vyřizovat novou registraci, rozhodli jsme se změnit zároveň i jméno lodi. Neděláme to rádi, víme, že se to nemá, ale k tomuto kroku nás vedou mimo jiné i nesnadná jednání s bývalým majitelem, který má finanční problémy a dluhy – přestože máme podle řeckého i českého práva všechno v pořádku, bude jednodušší, když nás s ním nebude v přístavech nic spojovat, ani jméno jeho bývalé lodi :-)

Podle nejlepších námořních tradic se Neptun / Poseidon nenaštve kvůli změně jména lodi, pokud se loď pokřtí pravým francouzským šampaňským a pronesou se ty správné formule. U Sachmet to fungovalo výborně, tak doufám, že s Rinií to taky dopadne dobře :-)

A tady už přichází na řadu úkol, který jste měli vy, všichni naši příznivci a mořeplavci. Vyhlásili jsme anketu o vhodné jméno – nejlépe také z mytologie, jako je Sachmet, aby naši miniflotilu alespoň něco spojovalo. Většinou se lodím dávají ženská jména, ale to nebylo podmínkou. Hlavně aby bylo zajímavé a nenesla ho každá třetí loď kterou potkáme…

Sešlo se nám už zhruba třicet návrhů, zřejmě zapůsobila cena pro vítěze ve formě flašky Captain Morgan, aby se křest dal mohutně zapít :-)

Máme dvanáct jmen, která postoupila do užšího výběru. V tuhle chvíli už se k jednomu jménu přikláníme, ale zajímá nás i co si myslíte vy – pokud byste v užším výběru měli volit (a máte na to čas a náladu), klikněte nám tu:

Jaké nové jméno se vám nejvíc líbí pro loď Rinia?

View Results

Nahrávání ... Nahrávání ...

 

Díky:-)

 

 

2 komentářů to “Anketa o nové jméno pro Rinii”

Napište komentář

Pro zadání komentáře musíte být přihlášeni .

Slideshow
Volné termíny
Reportáže z plaveb
Fotky, aktuální zprávy posádek z plaveb a kurzů a prostě všechno, co se zrovna děje, najdete na naší FB stránce SachmetSail